MS Zorg Nederland

MS zorg Nederland staat voor regionale netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten. In deze regio is het netwerk Harderwijk – Lelystad actief in de behandeling en begeleiding dichtbij huis. Binnen dit netwerk werken neurologen, revalidatieartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, diëtisten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen en fysiotherapeuten nauw samen.

Wij als praktijk streven ernaar om mensen duurzaam vitaal te houden. Vanuit die gedachte heeft de praktijk gekozen voor de specialisatie   sportfysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft namelijk alle benodigde competenties in huis om mensen van alle leeftijden, met of zonder ziekte, handicap of beperking, duurzaam vitaal te houden. 

Door mensen duurzaam vitaal te houden, dragen wij bij aan een hoger maatschappelijk doel: het betaalbaar en behapbaar houden van de zorg. Daarbij staat de vitaliteit en zorgvraag van de mens centraal. 

Dit doen wij op twee manieren:

 1. Sport als doel: mensen begeleiden bij het duurzaam kunnen blijven sporten op eigen niveau
 2. Sport als middel: sport inzetten bij doelgroepen met een verhoogd gezondheidsrisico of bij doelgroepen die al één of meerdere chronische ziekten hebben, waardoor de ervaren ziektelast afneemt en is sommige gevallen de ziekte ook kan verminderen dan wel stabiliseren 

Wat kunnen wij voor jou doen bij klachten van MS? 

 • Stijfheid en spasticiteit bestrijden
 • Vermoeidheid beïnvloeden d.m.v. een op maat gemaakt trainingsprogramma
 • Spieren en gewrichten beweeglijk houden en daarmee mobiliteit onderhouden
 • Balans optimaliseren
 • Conditie en spierkracht opbouwen of onderhouden door een op maat gemaakt trainingsprogramma
 • Zelfstandigheid in het dagelijks leven bevorderen
 • Een goede ademhaling houden of verbeteren
 • Adviezen over hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld bij het lopen
 • Instrueren van mantelzorg of professioneel verzorger 

Fysiotherapie bij de ziekte MS wordt als chronische indicatie erkent door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket van de verzekering worden vergoed. Vanaf de 21e behandeling valt de indicatie in de basisverzekering. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen is een verwijsbrief van de specialist (neuroloog) noodzakelijk.

Door in gesprek te gaan met elkaar, kunnen we onderzoeken hoe het beste aan jouw doelen kunnen werken. Wil jij meer informatie over het netwerk of wil je een afspraak maken? Neem dan vooral contact op met de praktijk door het sturen van een mailtje naar: info@fysiopraktijkermelo.nl of bel 0341 23 23 51. 

Afspraak maken

Actueel

Nieuwe ‘Dassen TrailRun’ in het voorjaar in Ermelo!

Zaterdag 4 maart 2023, tijdens de voorjaarvakantie, zal het startsein worden gegeven van de 1e 'Dassen TrailRun'. Het is een TrailRun in Ermelo voor zowel jong als oud. De jongsten kunnen 4 maart meedoen aan de 1km Kids-TrailRun. Het parkoers kent een ronde en als TrailRunner kan je inschrijven voor de 3km, (6-9km), (12-15km) en voor de 'Trail-bikkels' is er een 'DAS MASTER TRAIL' van 30km (10 rondjes). Tijdens de doorkomsten van dit onderdeel moeten TrailRunners het startnummer bij doorkomst in het Traildorp laten afstempelen.   (lees verder)

Workshop ‘Hoe voeding en beweging invloed heeft op je herstel na COVID-19‘

Worstel jij of iemand die je kent met de gevolgen van een Covid-19 besmetting? Kom dan naar de workshop op dinsdag 29 maart.

De Covid-19 besmetting haalt nu haast het nieuws niet meer, maar dagelijks worstelen nog heel veel mensen met de gevolgen van hun besmetting. Ze zijn moe, futloos, hebben moeite zich te concentreren, verliezen gewicht, hebben weinig eetlust en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Soms zijn het ook vage klachten waar je last van hebt en wil je daar niet echt bij stilstaan.

(lees verder)

MS Zorg Nederland

MS zorg Nederland staat voor regionale netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten. In deze regio is het netwerk Harderwijk – Lelystad actief in de behandeling en begeleiding dichtbij huis. Binnen dit netwerk werken neurologen, revalidatieartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, diëtisten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen en fysiotherapeuten nauw samen.

Pluspraktijk

Flexibele openingstijden

Persoonlijke aandacht

Wetenschappelijk

Hoogopgeleide therapeuten

© Fysioletic 2016-2023 • Privacy verklaring