Echografie

Echografie

Met echografie kunnen we spieren, pezen, slijmbeurzen, gewrichtsbanden en botten in beeld brengen. We kunnen zien of weefsels verdikt zijn, of er scheurtjes inzitten, of dat er verkalkingen of vocht aanwezig is. Echografie is niet schadelijk voor de gezondheid en kan daarom meerdere malen herhaald worden. Dit kan perfect werken als evaluatiemiddel bij bijvoorbeeld een spierscheur. 

Echografie kan worden gebruik wanneer de klacht niet overgaat, of moeizaam te onderzoeken is. Je kan daarbij denken aan:

  • Pijn na inspanning in spier of pees
  • Pijn bij bewegen
  • Bewegingsbeperkingen
  • Na een verrekking of verzwikking
  • Plotselinge pijnscheut tijdens sporten 
  • Pijn onder de voet (hielspoor)

Mocht na echografisch onderzoek blijken dat je moet worden doorverwezen naar de huisarts, dan brengen wij de huisarts middels een rapportage op de hoogte van de klachten.

Echografisch onderzoek is onderdeel van de fysiotherapeutische diagnostiek en kost dus niets extra. Bij een aanvullende verzekering voor fysiotherapie vergoed de zorgverzekeraar het onderzoek.

Het onderzoek duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van het te onderzoeken gebied. 

Bekijk al onze behandelingen

Actueel

Nieuwe ‘Dassen TrailRun’ in het voorjaar in Ermelo!

Zaterdag 4 maart 2023, tijdens de voorjaarvakantie, zal het startsein worden gegeven van de 1e 'Dassen TrailRun'. Het is een TrailRun in Ermelo voor zowel jong als oud. De jongsten kunnen 4 maart meedoen aan de 1km Kids-TrailRun. Het parkoers kent een ronde en als TrailRunner kan je inschrijven voor de 3km, (6-9km), (12-15km) en voor de 'Trail-bikkels' is er een 'DAS MASTER TRAIL' van 30km (10 rondjes). Tijdens de doorkomsten van dit onderdeel moeten TrailRunners het startnummer bij doorkomst in het Traildorp laten afstempelen.   (lees verder)

Workshop ‘Hoe voeding en beweging invloed heeft op je herstel na COVID-19‘

Worstel jij of iemand die je kent met de gevolgen van een Covid-19 besmetting? Kom dan naar de workshop op dinsdag 29 maart.

De Covid-19 besmetting haalt nu haast het nieuws niet meer, maar dagelijks worstelen nog heel veel mensen met de gevolgen van hun besmetting. Ze zijn moe, futloos, hebben moeite zich te concentreren, verliezen gewicht, hebben weinig eetlust en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Soms zijn het ook vage klachten waar je last van hebt en wil je daar niet echt bij stilstaan.

(lees verder)

MS Zorg Nederland

MS zorg Nederland staat voor regionale netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten. In deze regio is het netwerk Harderwijk – Lelystad actief in de behandeling en begeleiding dichtbij huis. Binnen dit netwerk werken neurologen, revalidatieartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, diëtisten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen en fysiotherapeuten nauw samen.

Pluspraktijk

Flexibele openingstijden

Persoonlijke aandacht

Wetenschappelijk

Hoogopgeleide therapeuten

© Fysioletic 2016-2024 • Privacy verklaring