Echografie

Echografie

Met echografie kunnen we spieren, pezen, slijmbeurzen, gewrichtsbanden en botten in beeld brengen. We kunnen zien of weefsels verdikt zijn, of er scheurtjes inzitten, of dat er verkalkingen of vocht aanwezig is. Echografie is niet schadelijk voor de gezondheid en kan daarom meerdere malen herhaald worden. Dit kan perfect werken als evaluatiemiddel bij bijvoorbeeld een spierscheur. 

Echografie kan worden gebruik wanneer de klacht niet overgaat, of moeizaam te onderzoeken is. Je kan daarbij denken aan:

  • Pijn na inspanning in spier of pees
  • Pijn bij bewegen
  • Bewegingsbeperkingen
  • Na een verrekking of verzwikking
  • Plotselinge pijnscheut tijdens sporten 
  • Pijn onder de voet (hielspoor)

Mocht na echografisch onderzoek blijken dat je moet worden doorverwezen naar de huisarts, dan brengen wij de huisarts middels een rapportage op de hoogte van de klachten.

Echografisch onderzoek is onderdeel van de fysiotherapeutische diagnostiek en kost dus niets extra. Bij een aanvullende verzekering voor fysiotherapie vergoed de zorgverzekeraar het onderzoek.

Het onderzoek duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van het te onderzoeken gebied. 

Bekijk al onze behandelingen

Afspraak maken

Actueel

MS Zorg Nederland

MS zorg Nederland staat voor regionale netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten. In deze regio is het netwerk Harderwijk – Lelystad actief in de behandeling en begeleiding dichtbij huis. Binnen dit netwerk werken neurologen, revalidatieartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, diëtisten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen en fysiotherapeuten nauw samen.

Fysiotherapie tijdens je vakantie?

Wij zijn gewoon geopend!  Ben jij op vakantie in ons mooie Ermelo? Of heb je vakantie en blijf je thuis? Maar heb je fysieke klachten? Ook dan kan je bij ons terecht voor:

Praktijk beschikt over AED

Een veilig gevoel! Dat is belangrijk bij het sporten. Daarom hangt er bij binnenkomst in de praktijk een AED.

Deze AED is aangemeld bij HartslagNu en kan daarom gebruikt worden door zijn hulpverleners tijdens kantooruren. 

Pluspraktijk

Flexibele openingstijden

Persoonlijke aandacht

Wetenschappelijk

Hoogopgeleide therapeuten

© Fysioletic 2016-2020 • Privacy verklaring