GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)

Wat is GLI

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijlinterventie. Deze interventie richt zich op het verminderen van overgewicht en het verbeteren van een gezonde leefstijl.

De gecombineerde leefstijl interventie is ontwikkeld voor volwassenen die een matig of sterk verhoogd gezondheidsrisico hebben, dat samenhangt met gewicht. Hierbij moet je voldoen aan één van de volgende punten:

  • Je hebt een BMI tussen de 25 en 30 kg/m2 met een grote buikomvang (vanaf 102 centimeter bij mannen en 88 centimeter bij vrouwen).
  • Je hebt een BMI tussen de 25 en 30 kg/m2 met een normale buikomvang, maar wel een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2 (suikerziekte).
  • Je hebt een BMI van meer dan 30 kg/m2.

Bij de huisarts kan je de GLI bespreken en een verwijsbrief aanvragen. Na verwijzing kan je via het aanmeldformulier op de website contact met ons opnemen.

 

Het programma

Fysioletic en diëtistenpraktijk Simpl. Food hebben een samenwerkingsverband en bieden samen het GLI programma aan. Wij bieden het programma aan van ‘Beweegkuur GLI, van Huis voor Beweging’. Deze interventie duurt 2 jaar. Het eerste jaar is gericht op (gedrags)veranderingen om toe te werken naar een gezondere leefstijl, het tweede jaar is gericht op het onderhouden van deze veranderingen.

Bij Fysioletic zijn alle betrokkenen vanuit de GLI aanwezig, dit zijn leefstijlcoaches, fysiotherapeuten en diëtisten. Goede samenwerking staat voor ons centraal in het aanbieden van een interventie.

 

Aanbod

Binnen het GLI-pakket van de Beweegkuur krijg jij het volgende aangeboden:

  • 11 gesprekken bij de Leefstijlcoach;
  • 60 minuten intake bij de diëtist*;
  • 60 minuten intake bij de fysiotherapeut**;
  • Per jaar 3 groepsbijeenkomsten.

*Heb jij behoeften aan meer consulten bij een diëtist, dan kan na de intake gebruik gemaakt worden van jouw eigen zorgpakket. Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding van 3 uur beschikbaar. Bespreek de opties samen met de diëtist.

**Heb jij door medische redenen meer afspraken nodig bij de fysiotherapie, dan gaat dit ook via jouw zorgpakket. Per pakket verschilt het aantal afspraken waar jij recht op hebt. Bespreek de opties samen met de fysiotherapeut.

Let op: binnen de GLI zit geen sportarrangement, de fysiotherapeut helpt jou bij het zoeken naar gepaste beweegvormen en/of sportmogelijkheden in Ermelo/Harderwijk. 

Naast de benoemde zorgverleners die onder het GLI-pakket vallen, werken wij samen met andere zorg-, hulpverleners en overige bedrijven/instanties in Ermelo. Denk bijvoorbeeld aan praktijkondersteuners, maatschappelijk werkers, de gemeente, sportbedrijven etc. Per deelnemer wordt er samen met de leefstijlcoach besproken welke (extra) hulp bij jou passend is.

 

Gezonde Voeding binnen de GLI Beweegkuur bij Fysioletic en Diëtistenpraktijk Simpl. Food

Binnen het leefstijlprogramma van de GLI Beweegkuur, is gezonde voeding een belangrijk onderdeel. Een diëtist gaat met je aan de slag om een gezond voedingsplan te maken. Dit voedingsplan zal afgestemd worden op je persoonlijke situatie, wensen en doelen. Wanneer er meer persoonlijke begeleiding nodig is, kunnen er naast de contactmomenten binnen de GLI Beweegkuur ook extra begeleiding ingepland worden vanuit je basisverzekering en eventueel aanvullende verzekering. 

 

Bewegen binnen de GLI Beweegkuur

Binnen het leefstijlprogramma van de GLI Beweegkuur, is bewegen een belangrijk onderdeel. Een beweegprofessional, in dit geval een fysiotherapeut, gaat met je aan de slag om een beweegplan te maken. Dit beweegplan zal afgestemd worden op de persoonlijke doelstellingen van de cliënt. Wanneer er meer persoonlijke begeleiding nodig is, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Denk hier bijvoorbeeld aan individuele sportbegeleiding, eventueel in combinatie met een sportabonnement binnen Fysioletic.

Ten slotte zien we vaak dat mensen moeite hebben met bewegen omdat ze al langer blessures of klachten hebben waardoor ze niet met een goed gevoel kunnen bewegen. Op dat moment is het heel erg goed om aan te kloppen bij een fysiotherapeut. Samen kan er gewerkt worden aan het bewegen op de goede manier met zo min mogelijk klachten. Als dit goed gaat en je voelt je fitter met zo min mogelijk klachten, gaan we je helpen om zelfstandig te gaan sporten. We hebben contact met veel sportclubs en sportscholen in Ermelo. Natuurlijk wordt er gekeken naar wat je zelf leuk vind zodat je gemotiveerd blijft om te werken aan het fysieke deel.

 

Actueel

Nieuwe ‘Dassen TrailRun’ in het voorjaar in Ermelo!

Zaterdag 4 maart 2023, tijdens de voorjaarvakantie, zal het startsein worden gegeven van de 1e 'Dassen TrailRun'. Het is een TrailRun in Ermelo voor zowel jong als oud. De jongsten kunnen 4 maart meedoen aan de 1km Kids-TrailRun. Het parkoers kent een ronde en als TrailRunner kan je inschrijven voor de 3km, (6-9km), (12-15km) en voor de 'Trail-bikkels' is er een 'DAS MASTER TRAIL' van 30km (10 rondjes). Tijdens de doorkomsten van dit onderdeel moeten TrailRunners het startnummer bij doorkomst in het Traildorp laten afstempelen.   (lees verder)

Workshop ‘Hoe voeding en beweging invloed heeft op je herstel na COVID-19‘

Worstel jij of iemand die je kent met de gevolgen van een Covid-19 besmetting? Kom dan naar de workshop op dinsdag 29 maart.

De Covid-19 besmetting haalt nu haast het nieuws niet meer, maar dagelijks worstelen nog heel veel mensen met de gevolgen van hun besmetting. Ze zijn moe, futloos, hebben moeite zich te concentreren, verliezen gewicht, hebben weinig eetlust en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Soms zijn het ook vage klachten waar je last van hebt en wil je daar niet echt bij stilstaan.

(lees verder)

MS Zorg Nederland

MS zorg Nederland staat voor regionale netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten. In deze regio is het netwerk Harderwijk – Lelystad actief in de behandeling en begeleiding dichtbij huis. Binnen dit netwerk werken neurologen, revalidatieartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, diëtisten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen en fysiotherapeuten nauw samen.

Pluspraktijk

Flexibele openingstijden

Persoonlijke aandacht

Wetenschappelijk

Hoogopgeleide therapeuten

© Fysioletic 2016-2024 • Privacy verklaring