Oefentherapie Bekkenpijn

Oefentherapie bekkenpijn

De Oefentherapie Bekkenpijn richt zich op bekken gerelateerde klachten bij mannen, vrouwen en vrouwen die zwanger zijn.
Je kan hierbij denken aan:

  • Bekkenpijn bij het schaambot of de SI-gewrichten, vaak zijn deze klachten er tijdens de zwangerschap maar ook in de periode direct na de bevalling
  • Lage rugklachten
  • Bekkenbodemklachten/pijn bij het plassen, de ontlasting of bij het vrijen

Na de intake en het onderzoek, staat tijdens de behandeling het gericht oefenen van de bekkenbodemspieren centraal. Ook het leren ontspannen van deze regio en houding in het dagelijks leven speelt een belangrijke rol. Op deze manier creëren we een balans om de handelingen in het dagelijks leven pijnvrij, of met minder pijn, uit te voeren. Tijdens de zwangerschap richten we ons vooral op het zo optimaal mogelijk kunnen blijven bewegen en functioneren. Zo kan je goed voorbereid en met zo min mogelijk beperking de bevalling en kraamperiode in.

Actueel

Nieuwe ‘Dassen TrailRun’ in het voorjaar in Ermelo!

Zaterdag 4 maart 2023, tijdens de voorjaarvakantie, zal het startsein worden gegeven van de 1e 'Dassen TrailRun'. Het is een TrailRun in Ermelo voor zowel jong als oud. De jongsten kunnen 4 maart meedoen aan de 1km Kids-TrailRun. Het parkoers kent een ronde en als TrailRunner kan je inschrijven voor de 3km, (6-9km), (12-15km) en voor de 'Trail-bikkels' is er een 'DAS MASTER TRAIL' van 30km (10 rondjes). Tijdens de doorkomsten van dit onderdeel moeten TrailRunners het startnummer bij doorkomst in het Traildorp laten afstempelen.   (lees verder)

Workshop ‘Hoe voeding en beweging invloed heeft op je herstel na COVID-19‘

Worstel jij of iemand die je kent met de gevolgen van een Covid-19 besmetting? Kom dan naar de workshop op dinsdag 29 maart.

De Covid-19 besmetting haalt nu haast het nieuws niet meer, maar dagelijks worstelen nog heel veel mensen met de gevolgen van hun besmetting. Ze zijn moe, futloos, hebben moeite zich te concentreren, verliezen gewicht, hebben weinig eetlust en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Soms zijn het ook vage klachten waar je last van hebt en wil je daar niet echt bij stilstaan.

(lees verder)

MS Zorg Nederland

MS zorg Nederland staat voor regionale netwerken van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten. In deze regio is het netwerk Harderwijk – Lelystad actief in de behandeling en begeleiding dichtbij huis. Binnen dit netwerk werken neurologen, revalidatieartsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, diëtisten, oefentherapeuten, logopedisten, psychologen en fysiotherapeuten nauw samen.

Pluspraktijk

Flexibele openingstijden

Persoonlijke aandacht

Wetenschappelijk

Hoogopgeleide therapeuten

© Fysioletic 2016-2024 • Privacy verklaring